Kõik kategooriad
Kogukond

Paysera saab 20-aastaseks ja tähistab oma olulisi saavutusi!

Paysera is turning 20 and celebrating its key achievements!
Kõik sai alguse ambitsioonikast plaanist luua parem viis maksete töötlemiseks Leedus. 20 aastat hiljem on Paysera Balti riikide juhtiv fintech ettevõte, mis tegutseb globaalselt ja kus töötab üle 500 töötaja erinevates riikides üle maailma. Tee jõudmaks sinna, kus oleme täna, oli täis üllatusi ja meie edu ei juhtunud üleöö – ehitasime seda järjekindlalt aastate jooksul. Võib-olla inspireerib meie lugu ka teid!

Meie esimene saavutus – alustamine (esimesed 5 aastat)

Kõik sai alguse 2004. aastal 3 töötajaga ja ettevõtte nimega, mida me enam ei kasuta: Elektroniniai verslo projektai (Elektroonilised äriprojektid) ja hiljem EVP International. 2006. aastal tõime turule oma esimese toote – maksete töötlemise projekti nimega mokejimai.lt.
Paysera in its early years.

Kasv ja uued horisondid: Paysera läbimurdeaastad (5-10 aastat)

Esimesed viis aastat Payseras olid tootlikkuse keeris. Kuid meiesuguse ambitsioonika idufirma jaoks ei piisanud kunagi. Meie sihiks oli palju rohkem. 2013. aastaks, mil tähistame oma üheksandat aastat, tegime esimese julge hüppe üle piiri, laienedes ametlikult Lätti.

Ometi oli see alles algus. Juba järgmisel aastal avasime esindused Alytuses ja Kaunases, muutsime kaubamärgi www.mokejimai.lt www.paysera.lt ning kõige tipuks kaäivitasime oma mobiilirakenduse. Jah, seda kõike ühe aastaga!

Aga me ei olnud veel rahul. Puudu oli veel üks ülioluline tükk: maksekaart. Seega seadsime selle prioriteediks ja 2015. aastaks nautisid meie kliendid oma Visa-kaarte. Samal aastal tutvustasime ainulaadset toodet – Paysera Tickets, platvormi, mis määratles uuesti, kuidas inimesed üritustele pileteid ostavad.

Paysera’s breakthrough years.

Rohkem tegevusi välismaal, uued tooted ja ülemaailmne pandeemia (10–15 aastat)

Järgmised viis aastat olid kõike muud kui vaiksed. Paysera arenes mitmel viisil: uute turgude uurimine, tooteportfelli laiendamine, meeskonna kasvatamine ja uute integratsioonide pakkumine. Ja ärgem unustagem ülemaailmset pandeemiat, mis tõi kindlasti uusi õppetunde.

Uutele turgudele laienemine

Partnerlussuhted muudavad meid tugevamaks ja 2016. aastal l]ime kontakti Bulgaarias asuvate partneritega, kes aitasid meil oma teenuseid Bulgaaria turule tuua. See on partnerlus, mida hindame sügavalt tänaseni.

Kuid üks pusletükk oli puudu – Paysera tegutses vaid kahes Balti riigis kolmest. See muutus 2019. aastal, kui lõpuks Eestisse sisenesime ja seal klienditoekeskuse lõime.

Samal aastal alustasid oma tegevust ka meie partnerid Rumeenias. Vaatamata ülemaailmsele pandeemiale anti Paysera Kosovo ettevõttele e-raha asutuse tegevusluba.

Paysera and international partners.

Tooteportfelli laiendamine

Tooteinnovatsioon läks sel perioodil väga hästi. 2016. aastal alustasime IBAN-kontode pakkumist, millele järgnes meie maksete algatamise teenus (PIS) 2017. aastal. Sel aastal teenisime välja ka PCI DSS sertifikaadi ja liitusime SEPA Välkmaksete süsteemiga, et saaksime lõpuks pakkuda oma klientidele kiiremaid tehinguid EMP-s.

2019. aastaks anti meile õigus pakkuda kontoteabe teenuseid (AIS) ning võimaldasime maksed Google Pay ja Samsung Pay kaudu.

Paysera product portfolio achievements.

Ettevõtte kasvades kasvab ka töötajate arv

Aastatel 2013–2017 kahekordistasime oma tööjõudu 50 töötajalt 100 töötajani. Vaid kaks aastat hiljem, 2019. aastal, märkasime veelgi suuremat kasvu, kui tervitasime oma 200. meeskonnaliiget.

The growing number of Paysera employees.

Ülemaailmne pandeemia tabab maailma

Ja siis juhtus midagi, mida keegi poleks osanud ennustada – ülemaailmne pandeemia. See keeruline olukord pani kõik ettevõtted proovile ja Paysera polnud erand. Sellegipoolest näitas meie meeskond üles märkimisväärset vastupidavust. Nad kohanesid kiiresti kaugtööga, keskendudes samal ajal meie eesmärkidele, viies ettevõtet edasi ka nendel ebakindlatel aegadel.

Siin on mõned tähelepanuväärsed saavutused just sellest perioodist:

  • Meist sai Shopify ametlik makseteenuse pakkuja.
  • Hakkasime klientide tuvastamiseks kasutama tehisintellekti lahendusi.
  • Käivitasime kullaga kauplemise Paysera rakenduse kaudu.
  • Paysera rakendus sai Apple Watchis kättesaadavaks.
  • Võtsime kasutusele Staatuse lehe, mis võimaldab kasutajatel süsteemi seisundit kontrollida.
Paysera achievements during a global pandemic.

Startup ajastust lahkumine väärt saavutustega (15-20 aastat)

Paysera 18-aastaseks saamisega 2022. aastal, võtsime hetke oma visuaalse identiteedi viimistlemiseks, andes oma kaubamärgile värske ilme, mis peegeldab tõeliselt meie teekonda ja kasvu. Oli aeg, et meie kuvand peegeldaks meie ettevõtte arengut ja aastate jooksul saavutatud küpsust.

Järgnev, 2023. aasta oli kasvu- ja tunnustamisperiood. Võtsime uhkusega vastu Fintech Public Vote auhinna, tähistasime 500 töötajani jõudmist ja võtsime kasutusele sularahas ülekandeteenuse. Samuti laiendasime oma silmaringi, laienedes Gruusiasse (pangalitsentsiga).

Nüüd, kui Paysera on tugev ja stabiilne ettevõte, saame ja tahame olla positiivne jõud mitte ainult oma valdkonnas, vaid ka väljaspool seda. Seetõttu otsustasime investeerida oma planeedi tervisesse ning soetasime Leedus päikese- ja tuulejaamad.

See toobki meid praegusesse hetkesse. Aasta on 2024 ja see pole veel läbi – oleme saavutanud juba päris mitu suurt võitu. Võib-olla olete kuulnud meie uusimast Leedu turule mõeldud tootest – Paysera POS. Paysera võitis ka riigihankekonkursi Leedu riigiasutustele maksete kogumisteenuste pakkumiseks – see on meie jaoks suurepärane võimalus ja võtame vastutuse rõõmsalt vastu.

Paysera’s achievements after the global pandemic.

Mis saab tulevikus?

Keegi ei tea, mida tulevik toob, ja me ei kavatse arvata. Selle asemel teeme seda, mida teeme alati – pakume klientidele mugavaid makselahendusi ja leiame uusi võimalusi uuendusteks. Võite olla kindel, et meil on põnevaid asju plaanis ja ootame põnevusega, et mõtiskleme järgmise 20 aasta üle, kui Paysera saab oma neljakümnendatesse.

Aga praegu… tähistame!

Seotud artiklid

#
Kogukond

Kas Paysera on pank?

See on aus küsimus ja me kuuleme seda tihti. Võiksime anda teile lühikese vastuse "jah või ei", kuid kahtlustame, et teid võib huvitada ka "miks". Lisaks on mõned nüansid, mida on oluline selgitada, et saaksite tervikpilti näha, nii et alustame!

#
Kogukond

AI, maksed ja fintechi tulevik

Juunis osalesid Paysera LT tegevjuht Marijus Plančiūnas ja ase-tegevjuht Justina Šidlauskienė Amsterdamis konverentsil Money 20/20. Nad said väärtuslikku teavet fintechi tulevikusuundumuste, tehisintellekti tuleviku ja selle kohta, kuidas see kogu tööstust mõjutab. Usume, et jagatud teave on väärtuslik kõigile selle valdkonna esindajatele ja meil on hea meel seda selles blogipostituses jagada!

#
Kogukond

Tähistame keelelist mitmekesisust meie mitmekeelsete talentidega!

Soovime mõista oma klientide vajadusi ja mis oleks parem viis seda teha, kui rääkida nende keelt – sõna otseses mõttes! Külastage meie Vilniuses asuvat klienditoe keskust ja ärge üllatuge, kui teid tervitatakse ühes kuuest erinevast võõrkeelest või loomulikult leedu keeles. Sellest blogipostitusest saate meie kolleegidelt teada, milline on mitmekeelsuse ilu töökohal!